Adopteren

Als u een familie wilt ” adopteren”, kunt u hier lezen hoe dat in zijn werk gaat.

Het is het helpen van een familie volgens uw hart. Er zijn geen wettelijke dingen aan verbonden. U hebt ook helemaal geen verplichtingen, alleen als u dat zelf wilt.

U kunt elke maand een geldbedrag ter beschikking stellen . U kunt dan kiezen of ik het geld geef of er voeding van koop.  Heel veel arme ouders roken en drinken en dan weet je niet of het geld op de goede plaats komt. Mensen doen vaak uit armoede en stress, dingen die ze niet zouden moeten doen.  Is dat in Nederland anders?  Het wordt hen ook vaak met de paplepel in gegeven.  Dit is niet negatief bedoeld.  Het is belangrijk dat het geld aan voedsel wordt besteed en NIET aan drank en sigaretten.  Zeker met  ouderen en een gezin met kleine kinderen.  U mag ook kiezen of uw naam en adres bekend worden voor uw “familie” of dat u het anoniem doet. Als uw adres bekend wordt, kan het zijn dat u bedelbrieven krijgt maar dat hoeft niet en!!! u kunt ze gewoon negeren. De mensen doen dat niet uit rijkdom.  Mijn pleegdochter Anisoara en ik zoeken de gezinnen uit en er mogen nooit bekenden of familie van ons bij zitten of het moet echt aanwijsbaar noodzakelijk zijn want wij kunnen ook niet onze hele familie op onze rug mee dragen. U krijgt ook elk jaar een verantwoording met handtekeningen , van uw “familie” van iedere gift die u hebt gedaan met een brief voor belastingdienst in NL

Het geld wordt op onze bankrekening overgemaakt en ik geef, ongeacht de vorm die u kiest, het persoonlijk af.  Geef hen geld en laat hun tekenen.  Ga boodschappen met hen doen en betaal dat dan aan de kassa en laat hen tekenen.

Ik schrijf hun brieven aan u en vertaal de brieven, die ze van u krijgen. U kan niet controleren of ik dat juist doe maar dat is een kwestie van vertrouwen.  Als u zelf met ze wilt schrijven is het voor mij prima. Waar hebben we anders Googel voor.

Pakketten die u kan doen: zijn vanaf € 15 tot wat u wilt per maand.    De meeste mensen kiezen voor betaling per half- of per heel jaar.

Ze krijgen daar dan  zeker: meel/rijst/macaroni/olie/griesmeel/margarine en suiker voor.

Ik snap dat u denkt dat u nog zoveel in huis hebt liggen wat u aan uw  ” familie”  kan geven maar we gaan of met onze privéauto of met het vliegtuig heen en weer. We hebben hier in Dumbraveni twee tweedehands winkels en kosten de meeste dingen maar  € 1 of € 2  en nog goedkoper.  Ik koop er voor mij en Henny ook gewoon kleren daar en waarom niet. Het meeste komt uit Duitsland en is van goede kwaliteit.

Als er echt problemen zijn, bemiddel ik en dat doen we gewoon gratis. Wij hebben onze AOW en zijn daar blij mee. We hoeven niet meer.

Als u meer informatie wilt, vult u gewoon een formulier in.

Liefs, Ineke Lock

 

 

 

 

Meer informatie volgt…