Kerst pakketten Prod

Wij wonen in Dumbãveni maar in onze omgeving liggen ook wat kleinere dorpjes. Een daarvan is Prod. Dit dorp is officieel het middelpunt van Roemenië  Bij mooi weer is het dorp goed te bereiken via een zandpad maar bij regenachtig weer is het een modder pad en in de winter met sneeuw en ijzel is het haast niet bereikbaar. Gelukkig was onze zoon in april 2011 bij ons met zijn 4×4 en konden we daar pakketten bezorgen.

Het dorpje is bijna verlaten, jongelui gaan weg en de ouderen blijven achter. De opa’s en oma’s die de kinderen groot gebracht hebben worden vergeten. De kinderen hebben een nieuw bestaan opgebouwd elders in Roemenië of zelfs in het buitenland, diegene die ze met veel zorg en liefde hebben opgevoed blijven dan alleen achter. Een  keer per paar jaar komen ze zich even laten zien en dan worden ze weer vertroetelt en vertrekken ze weer en laten vaak een puinhoop van niet betaalde rekeningen achter voor hun familie. Ze hebben niet eens in de gaten wat ze hun familie aandoen. Er zijn ook voldoende situaties dat de kinderen wel willen, maar het simpelweg niet kunnen.

Het geen wat ons het meeste treft is dat er mensen zijn die amper rond kunnen komen maar altijd blijven geven aan andere. Ze geven hun eten weg om goed voor de dag te komen bij een ander. Als je dit niet door hebt, ga je weg, en blijven de mensen achter met lege handen.

Wij zijn gewend om met de kerst samen te zijn, voor deze mensen komt niemand. Om deze mensen in Prod toch een kerstgevoel te geven, willen we graag weer doen wat we in het verleden voor deze groep al eerder gedaan hebben… een mooi eet pakket maken en uitdelen.

In het verleden toen wij  nog in Nederland woonde, zamelde we zelf spullen in. Dit kunnen wij helaas niet meer doen, daarom zijn opzoek naar andere alternatieven. Daar is deze webpagina er 1 van. Middels deze weg hopen wij geld in te zamelen om de mensen in Prod en omgeving een echt kerstgevoel te geven.

Als u ons met dit project wilt helpen, kunt u geld doneren. Wij zullen u via deze webpagina op de hoogte houden van wat wij met het geld gedaan hebben. Onthoud,  bij ons word iedere gedoneerde euro gegeven aan de mensen die het nodig hebben. Al onze tijd en bijkomende kosten voor vervoer, betalen wij uit eigen middelen.

Uw donatie kan gestort worden op:

Rabobank: 304627267
TNV: GS Lock -de Groen
Ter atentie van: Kerst Prod Roemenië

Wij danken u voor uw donatie.

Om u een indruk te geven van het dorp en de mensen, hebben we hier onder wat foto’s van de pakketten actie in april 2011.