Zomer 2019 en een heleboel veranderingen.

Niets zo veranderlijk als een mens. Ook ik heb daar last van. Toch nog met Ani en Ylus kleding uitgedeeld. De schappen zijn nu op een paar dingen na leeg. De kas is leeg dus als we nu nog wat willen doen moeten we dat zelf betalen. We wachten dan nog even tot de pakketten van de kerk goedkoper weggaan en hopen dat er dan voor ons zelf ook wat bij is want ja, wij hebben ook kleding nodig.

ik doe nog wel veel vertaalwerk en telefoontjes naar bazen waar Roemenen gewerkt hebben in NL en DE en wat niet duidelijk of correct is afgewerkt. dat zijn soms moeilijke en vervelende gesprekken omdat ik ze er dan op moet wijzen dat ze de boel ge je weet wel hebben of duidelijk fouten hebben gemaakt geen ene baas of chef vind dit leuk. ik ook niet maar het is soms noodzakelijk.

ik was ook van plan naar NL terug te komen maar dat gaat niet door zo lang mijn gezondheid het toelaat. Diverse familieleden die mij goed kennen hebben mij kunnen overtuigen dat ik hier beter af ben want ook in NL moet ik weer een heel nieuw leven opbouwen en dat heb ik hier al. EN!!!!! ik heb sinds pas een Roemeense vriend. Dat had ik op mijn leeftijd niet meer verwacht maar het is werkelijkheid geworden. Hij heet Dorel en is 61 jaar. Ontzettend lief en gooit bloemen op het pad waar ik loop. Hij scheen al eerder een oogje op me te hebben maar daar was ik toen nog niet mee bezig. Hij heeft Doornroosje wakker geschut met zijn aanzoek. We hebben nog wel wat heuvels te overwinnen want hij is heel arm en ik heb het goed, hij is Orthodox en ik Christelijk. Ook ons opleidingsniveau is behoorlijk verschillend maar we verstaan elkaar goed samen dus waar zullen we ons druk om maken. Hij heeft het vandaag aan zijn moeder verteld dus ik moet binnenkort op 67 jarige leeftijd auditie doen bij mijn nieuwe schoonmoeder. ik zit nu al te gniffelen.

Al met al gaat het dus goed. Ik heb ook een arme vrouw aangenomen om mijn tuin te vegen dat heeft ze ook weer een paar dagen eten.

Jullie horen weer van mij. Veel groeten uit Roemenië, Ineke

Al die sites veranderen steeds van hoe je er mee om moet gaan dus het is een beetje rommelig.

Dit bericht is geplaatst in Humanitair, privé, Projecten, Roemenie. Bookmark de permalink.