De winter weer voorbij

Dit was wel een hele kwakkelige winter. niet streng maar ook niet zacht. We hebben ook met Pasen weer pakketten uitgedeeld die we van de Stichting Romana hadden gekregen en een donatie uit NL. Maandag hebben we ook weer van de kerk 20 pakketten gekocht maar van mijn eigen geld.

Dat moet nu echt stoppen en ik moet stoppen. Van mijn AOW kan ik dit echt allemaal niet meer doen. Ik klaag niet want ik heb genoeg om rond te komen HIER maar ik ben aan het proberen om naar NL terug te gaan en heb me ingeschreven voor een flat in midden NL. Of dat lukt weet ik niet maar mijn leeftijd gaat tellen, ook mijn gezondheid en het alleen zijn.

De kuur die heb gedaan vorige maand was fijn maar mijn longprobleem is weer terug gekomen.

Gelukkig helpen Ani, Ylus en nu ook haar dochter mij ook. Dit was wel de laatste aankoop. Het is genoeg nu na 30 jaar inzet. Niet dat het niet meer nodig is maar ik zie zelf ook dat de mensen niet willen veranderen. Ze hebben niet veel geleerd en denken dat ik al hun problemen, die ze zelf veroorzaken, gewoon maar even kan oplossen. Ze werken in NL, krijgen loon, allemaal goed maar dan komen ze terug en krijgen een brief van de belastingdienst dat ze geld terug krijgen. Okay fijn maar van die brief snappen ze niets en dan komen ze naar mij. Ze kregen hun loon op een bankrekening maar daar hebben ze geen papieren meer van en het bankpasje zijn ze kwijt. Ik zit dan uren met de dienst te praten maar ik moet een banknummer hebben waar het op gestort was en dan denken ze dat de dienst dat geld wel even in een envelop doen en dat opsturen in welk jaar leven we? 1900? Ze blijven dan maar vragen waarom ik dit niet oplos en als ik dan zeg dat ze zelf moeten gaan nadenken zijn ze boos en dat doe ik echt vriendelijk. Dan denken ze dat ik dat geld wel aan hun kan geven en dat ik dat van de dienst kan terug krijgen??????? Dat vind ik nu zo jammer. Ze zijn zo vaak boos op mij omdat ze hun zin niet krijgen. Ze moeten naar school gaan en de regels leren maar dat doen ze niet.

Niet iedereen is zo hoor. Mijn kleinkinderen moesten voor school in NL. een project doen over arme mensen in het buitenland dus tring tring app. oma kan u dat doen. Natuurlijk. We hebben een familie gevonden die aan hun eisen voldeden en Ani en ik zijn daar een dagen mee bezig geweest. Zelfs mijn auto kapot gereden maar in ben all risk. Gesprekken, interviews, films, niets voor niets natuurlijk maar de mensen waren eerlijk hoe hun leven was. AFSCHUWELIJK. 5 kinderen tussen 6 en 15 met zoveel levensverwachting die ze echt niet krijgen want daar is geen geld voor. Zo zonde dat zulke goede kinderen geen toekomst hebben omdat het systeem hier anders werkt. De rijken worden rijker de armen armer.

Ik begrijp dat het in NL ook niet de hemel op aarde is voor alleenstaanden en gebroken gezinnen maar als je ziet dat ze hier met 7 personen maar 2 bedden hebben geen wc, geen water en alleen maar kaal brood om te eten doet dat wel pijn. Ik moet stoppen, Ani en Ylus willen verder maar ik heb het na 30 jaar wel gezien. Zolang ik hier nog woon blijf ik gewoon mensen aan de poort helpen als ik kan maar ze moeten van mij geen wonderen verwachten zoals ze dat willen.

Vroeger kreeg ik nog donaties van kerken e.d. maar die worden ook Roemenië moe er is nog veel erger leed in de wereld dus ik begrijp dat.

Toch blijf ik positief in het leven staan en doe wat ik kan.

Groet, Ineke

Dit bericht is geplaatst in Humanitair, privé, Projecten, Roemenie. Bookmark de permalink.