Wat fijn en wat een pech.

Het transport met de bollen en dingen voor mij zijn veilig aangekomen. De bollen zijn gelijk naar onze vriend gebracht. Dat waren 2900 bollen in 29 dozen best wel een hoop. Mitu, zo heet onze vriend liet ook zien in drie vertrekken van zijn huis hoe nu de hyacinten die hij een paar jaar eerder heeft gekocht weer groeien en bloeien. Je kan tegenwoordig via internet veel leren maar hij had uit het verleden al wel veel kennis maar geen geld. Doordat hij en zijn vrouw jaren in Spanje hebben gewerkt en mede dat ik ze altijd al 27 jaar ben blijven helpen heeft hij nu een nieuw huis en een bloeiend tuinbedrijf. Ook de leies van vorig jaar zitten al weer in de grond en het ziet er allemaal goed verzorgd uit. Niet dat het nu direct al een vetpot is maar ze kunnen er mee verder. De 2900 bollen van nu zullen er weer mee meedragen. Als de bloemen bloeien staan er ook iedere zondag verse van hem in onze Kerk die dan naar een zieke worden gebracht. Mitu is ook Prediker in onze kerk. Zo zie je dat volharding toch vaak loont, je moet alleen vaak ook heel veel lucht en geduld hebben. Dat was mij geluk.

Mijn pech is nu dat mijn longen het weer hebben afgeweten, ze zijn weer ontstoken. Geduld heb ik dus nog wel maar niet veel lucht. Het is gelukkig mooi weer dus ik ben veel buiten op het erf en doe daar van allerlei klusjes of zit gewoon lekker in het zonnetje met nu plm. 15 graden. Onze vriend Mitu belt me om de paar dagen op om te vragen of ik iets nodig heb uit het dorp. Naar het winkeltje op de hoek, 50m, ga ik zelf. Dat kan zo maar weer omslaan en dan kan er binnen een dag weer een pak sneeuw liggen. Ik leef met de dag. Ben wel blij dat de hectische dagen rond de feestdagen klaar zijn en het atelier nog redelijk vol zit met hulpgoederen maar netjes gesorteerd en zo uitgeefbaar. Ik heb voor het voorjaar een week (1-7 april) een reis geboekt naar een kuuroord voor mijn longen en reuma hier 40 km hier vandaan dus lekker makkelijk.

Je krijgt daar 7 dagen therapie, massage, een kamer met volpension voor € 320,- dus dat is het proberen waard. Hopelijk weer fit voor de Pasen want dan moeten we ook weer pakketten maken.

ik zit niet meer in de stichting Romana omdat zij vonden dat mijn geloofsovertuiging en levensopvattingen niet overeen kwamen hun wensen. Dat is jammer maar wij hier met ons team gaan gewoon verder. We wensen Stichting Romana een goede toekomst met hun goede werk en ben dankbaar wat ze voor de armen hier in de omgeving hebben kunnen betekenen door hun bijdrage in de pakketten. Ik heb altijd gezegd dat ik humanitair werk en geen onderscheid maak tussen geloof, kleur of ras en daar blijf ik bij. Ik hou me dus nog even mak totdat de medicijnen de ontsteking van de longen weer onder controle hebben.

jullie horen weer als er weer activiteiten zijn. Hier vieren ze ook carnaval, ik dus niet, Ze vieren 1 maart het begin van de lente, Dan krijgen veel vrouwen een boeketje bloemen of een speltje op haar kleren als dank dat ze gewaardeerd wordt. 8 maart vrouwendag dat we al sinds ik hier woon vieren omdat dat nog van vroeger komt. Dat deed ik vroeger nooit maar hier kom je daar niet onderuit. Wordt tegenwoordig altijd bij mij gevierd met een gourmet en dan nodig ik ook ons eigen team uit en ander mensen die ons links en recht helpen of assisteren met ons humanitaire werk. Ik zie het dan gewoon als een personeel feestje en Ineke heeft de ruimte en de mogelijkheid om het te doen. WEES GOED VOOR DE MENSEN DIE JE HELPEN EN BELOON ZE OP DE WIJZE DIE ZIJ WAARDEREN DAN BLIJVEN ZE GEMOTIVEERD. Zonder deze mensen is ons werk niet mogelijk. Ze zijn in drukke tijden 20 uur per week bezig voor alleen maar een paar kledingstukken die ze bevallen of voor een oud en kapot laken die tussen de pakketten zitten om er schoonmaakdoeken van te maken want het is soms niet te bevatten wat voor troep de mensen sturen die al troep genoeg hebben. Wij bekijken dat zelf heel positief want!!! EEN HALF EI IS BETER DAN EEN LEGE DOP dan lachen we samen en zijn blij en tevreden.

Dat was het weer, tot horens, Ineke

Dit bericht is geplaatst in Humanitair, privé, Projecten, Roemenie. Bookmark de permalink.