Weer gered.

Hoi allemaal,

Gelukkig weer helemaal opgeknapt. Duurde wel lang voor mijn idee maar toch weer lekker in het vel. Tussendoor nog even met 39 koorts wat pakketten weggebracht maar dat was beloofd en ze stonden klaar en er was geen andere auto beschikbaar. Daarna een warm bad genomen en weer de koffer in voor een paar dagen. Vanaf de 14de weer naar buiten en het gewone ritme weer opgepakt. Er lag nog veel sneeuw maar intussen is het een beetje aan het kwakkelen vriezen en dooien.

De maand januari is voor de mensen hier erg lang want aan het eind van hun geld na de feestdagen blijft er een groot stuk maan over. Bijna iedereen geeft te veel uit tijdens de feestdagen en dat komen ze dan halverwege januari tegen. Toen ik weer wat opknapte ben ik mijn voorraadkast gaan schoonmaken want dan kan ik toch niet stil zitten. Nou daar kwam een heleboel uit wat ik niet meer nodig heb nu ik alleen ben en heb nog een paar pakketten klaargemaakt. Ani en haar schoonzus hebben dat met nog wat kleding pakketten naar arme families gebracht. Het is toch geweldig dat als je zelf uitgeschakeld ben je op iemand kan rekenen die het dan weg brengt.

Vandaag kwamen er een paar mannen met hout en wilde dat verkopen. Ik had het niet nodig en het was duur maar heb het wel gekocht want het is beter dan bedelen en alles voor niets willen hebben. ik weet echter niet hoe ze er aan zijn gekomen en dat maakt me dan ook niet uit want ze doen er wat voor. Morgen komen ze het korten en in stukken hakken. Het is wel heel moeilijk om te zien dat de ouderen er steeds op achteruit gaan. Dat doet pijn maar ik kan ook niet alles oplossen. Ook van mijn AOW hebben ze deze maand € 70 per maand extra ingehouden door allerlei veranderde maatregelingen. Je kan het dan wel volgend jaar terug vragen maar dat kan hier niet. Al zou het kunnen, de mensen weten niet hoe het moet want de mensen die het weten trekken weg naar het buitenland. Ze moeten ook nu bijna verplicht aan een pin pas en daar snappen ze ook niets van. Ze geven dan die pas aan familie leden en die geven niet alles aan de ouderen en houden een gedeelte voor hen zelf. Ik zie het gebeuren maar wat kan ik daar tegen doen? NIETS. Sommige mensen vinden me toch al niet aardig omdat ik er wat van zeg. Dat maakt me verder niet uit maar in september trouwde een petekind van mij die ik gedoopt had en ik kon niet naar het feest omdat een gedeelte van de familie boos waren op mij i.v.m. de afwikkeling van de hulp aan dhr Blajan en eerder ook zijn vrouw die ik 25 jaar geholpen had. Dat is best wel heftig. Ik blijf gewoon mijn best doen om mensen te helpen. Op dit moment heb ik 2 dames die bij mij iedere 2 weken schoon komen maken in mijn huis. ik kan dat beslist zelf aan maar die dames zijn heel arm en correct. Ze werken dan mijn huis door en krijgen een goed loon en ze hebben toch erkenning en geld. Natuurlijk heb ik daar zelf ook baat bij want ze vullen de hout voorraad aan bij de voordeur en dweilen alles maar nodig? nee want zij doen er vaak langer over dan dat ik het zelf doe maar ze hebben erkenning en dat is heel belangrijk. Ze kunnen in het dorp zeggen dat ze voor de Olandez werken en dat geeft ze status. Dat gun ik ze. Zo ben je altijd bezig met alles en iedereen.

De bollen waar ik in mijn vorige brief over sprak komen de volgende week aan in Roemenië. Zo is het mogelijk een familie op de rit te helpen. Veel werk wat niemand ziet maar uiteindelijk ben ik zo dankbaar dat ik kan helpen zo”n familie te steunen en op weg te helpen naar een betere toekomst.

ik had met de feestdagen € 200 gekregen. De gevers heel erg bedankt. We hebben er mooie dingen van gedaan maar gezien het aantal lezers best wel een beetje pover. Geeft niet hoor want iedere € is er 1 en en wij zijn er dankbaar voor.

Ook de zakken met kleding die ik via Stichting Romana uit Nederland heb gekregen zijn goed terecht gekomen. Wat waren de mensen blij hiermee. We hebben meer dan 150 kleding pakketten uitgedeeld. Er waren ook heel veel pakketten met gebreide baby kleding, sjaals en mutsen. We hebben nog wat op voorraad maar dat moet nog uitgezocht worden. Alle mensen die dat voor ons gedaan hebben hartelijk dank. Zoveel mensen die voor ons breien maar het is de moeite waard.

Het zou heel fijn zijn als we met Pasen ook weer wat kunnen doen want de winter is zo lang, dus aub maak iets over aan ons.

NL06RABO0313664870

Lieve groet, Ineke

Dit bericht is geplaatst in Humanitair, privé, Projecten, Roemenie. Bookmark de permalink.