GEDULD

Hoi allemaal,

Dat leer je hier wel. ik ben al 2 jaar met mijn testament bezig en ik zit dan 3 uur te wachten om geholpen te worden maar word niet geholpen. Tot 3x toe. heel frustrerend.

je gaat naar de dokter en zit netjes op je beurt te wachten en dan komt er iemand binnen die voor wil gaan omdat hij/zij werk te doen heeft of omdat die erg zielig is.
PUK, ik zit ook niet voor niets bij de dokter? Ja buurvrouw het is toch wel goed als ik voorga? Trekt zijn sok uit en laat zij een redelijk aangetaste voet uit. ik zeg bij mij zit het iets hoger maar dat laat ik niet zien. Hij gaat wel voor. Meerdere mensen natuurlijk boos. Ik blijf rustig zitten en toen het allemaal te lang duurde ben ik weggegaan. Waarom? vroegen de andere cliënten? U mag voor mij wel voorgaan ik zei als iedere grootbekkikker hier voor gaat ga ik wel zwemmen in de vijver. Is vrij plat maar anders snappen ze het niet. Er kwam gelijk een hele discussie opgang. Het respect voor een ander is hier echt vaak niet te vinden. iedereen vindt zichzelf belangrijker dan de ander.

Mijn warm water in de douche en keuken doet het al 2 maanden niet meer. Als ik wil afwassen moet ik naar de badkamer in huis om een emmertje warm water te halen. Helemaal niet erg, Veel mensen hebben geen warm water, hallo ik ben Nederlander, is te doen. Geen instalator te vinden net als voor mijn CV die doet het ook al niet meer goed. Alle mensen gaan naar het buitenland.

Dan veel mensen die hier met alle goede bedoelingen komen om Roemenië te helpen en die ik 10000% waardeer proberen twee weken werk in 1 week te proppen. Mensen denk eens na. Dat kan niet. Als je geen geduld heb om rustig met mensen te praten moet je er niet naar toe gaan. Geef aandacht. Neem de tijd. Zij verdienen ook respect. Afraffelen is respectloos. Iedereen werkt maanden lang in NL voor een mooi transport stopt daar veel geld/liefde en tijd in. Wees bewust van de uitvoering. Aandacht en een aai, een omhelzing is net zo belangrijk als het afgeven van een pakket.

Ik was de afgelopen feestdagen echt ziek maar niemand is bij mij komen kijken. Niemand heeft me wat eten gebracht of iets terwijl je dat dagelijks doet voor andere mensen. Dan vraag je je toch af. De armen waarvoor ik werk die kunnen dat niet maar je buren? Ik geloof dat dat in NL ook zo is maar ik hoop het niet.

Ik ben nu voor een vriend leliebollen aan het bestellen. Nu al twee dagen mee bezig. Veel naar NL bellen, veel onderhandelen, overleggen, handjeklap enz. We zijn er nog niet klaar mee en nog een paar dagen maar daar heb ik het voor over.

Ik vraag me soms af waarom Nederlanders zoveel talen kennen en de anderen niet? Zijn we daarom als klein land zo groot?

Dat is wat ik bedoel GEDULD en zorgzaamheid dat het beter wordt in dit nieuwe jaar 2019. Kijk om je heen en zie wat er nodig is.

Groet, Ineke

Dit bericht is geplaatst in Humanitair, Roemenie. Bookmark de permalink.