Disciminatie

Hallo allemaal,

Zoals zoveel wordt verteld worden zigeuners vaak generaal gediscrimineerd vooral door domme mensen die nep-nieuws geloven.
Het punt is dat vele zichzelf discrimineren door a-sociaal gedrag zoals we zien in heel Europa en de mensen ze wel kunnen uitspugen.
Dat is ook vaak begrijpelijk door het stelen en het poepen in parken of tuinen maar zo zijn ze niet allemaal.
Wij moeten daar wel heel voorzichtig mee zijn want ieder land kent zijn vagebonden ook in Nederland.
Hier in Roemenië is het heel sterk en worden ze voor 90 % als vuilnis behandeld.

Bv. Ik heb twee zigeuner vrouwen die bij mij al 10 jaar komen om mij te helpen met van allerlei dingen.
ze hebben nog nooit iets gestolen want als ze iets willen dan vragen ze dat aan mij. Hebben ze een groter probleem dan leen ik ze geld, zet dat netjes op een papiertje en dan komen ze x keer er voor werken zonder geld.
Mijn buurvrouw zag dat die dames erg handig en vlijtig waren en wilde met ze praten over 3 grote vloerkleden die schoongemaakt moesten worden. Ze is oud maar haar dochter werkt al 5 jaar in Duitsland voor een mooi salaris en ik kijk gratis naar haar moeder om diverse keren per dag. Ze vroeg wat het kostte om ze te wassen en ze zeiden 60 lei ( 13 euro 2 dames voor 3 uur werk) dat vond ze te veel dus liep ze weg. Later vroeg ze me of de dames het voor 30 lei wilden doen want het waren maar zigeuners.
PIPO dan heb je me op de kast en met één sprong. Zakt mijn broek van af. We hebben onderhandeld en ze zou 40 Lei betalen € 9 voor 2 pers.. Dat deden de dames. Toen ze bezig waren zei de buurvrouw dat ze nog een paar kleden had en zou 30 extra voor betalen en dat vonden ze goed. het was nog 1 hele grote en 5 kleinere. Toen alles klaar was vroeg de buurvrouw of ik ze kon betalen van het geld dat ze van iemand uit NL kreeg 50 Lei. Nee zei ik u zou voor die 6 kleden 30 lei extra betalen geen 10. Haar antwoord was dat ze dat niet had afgesproken en 10 lei € 2.20 voor twee personen was genoeg voor hen want het was toch weer meegenomen.
Ik heb de dames netjes alles betaald en mijn broek hangt op mijn enkels.
jullie begrijpen dat ik af en toe uit mijn vel kan ontploffen.
Ze denken hier dat je alleen maar slechte zigeuners heb maar als jullie mijn verhaal van gisteren hebben gelezen is het tegendeel waar.
Ik persoonlijk ken meer zigeuners die wat voor hun medemens doen dan Roemenen voor zigeuners.
Het is soms moeilijk om neutraal te blijven.
Maandag ga ik weer naar het landbouwproject in Deaj en misschien naar het nieuwe bejaardenhuis in Atel.

Dit wilde ik even kwijt.

Groet, Ineke

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.